Blog

Voel jij je fijn in je huis of op je werkplek?

Is het je weleens opgevallen dat je in sommige kamers beter slaapt dan in andere, of dat je op kantoor duidelijk prettiger werkt sinds je aan een ander bureau zit? Zitten jouw gasten liever ook in de keuken dan in de comfortabelere woonkamer? Dit komt door de atmosfeer, de energie van een ruimte. Deze bepaalt […]

Wat is meditatie en waarom is het zo goed voor je?

Meditatie heeft al vanaf een paar minuten per dag positieve gevolgen voor je gezondheid en geluk beleving. Meditatie breng je tot rust. Je laat stress los en krijgt overzicht in je leven. Je leert jezelf ook steeds beter kennen. Je komt als het ware dichter bij je ware aard. Meditatie kán ook een spirituele belevenis […]

Angsttherapie: Wat is een angststoornis en hoe kun je deze overwinnen?

Een veroorzaakt heftige angsten in het dagelijks leven, zonder dat er echt gevaar is. We spreken van een angststoornis als angst en paniek je leven beheersen. Bijna 20% van de Nederlanders krijgt in het dagelijks leven een angststoornis. Deze klachten kunnen de kwaliteit van het leven ernstig aantasten. Ben je benieuwd hoe je jouw angststoornis […]

Misverstanden over burn-out

Over burn-out bestaan hardnekkige fabels. We komen die geregeld tegen. Misverstanden over burn-out die uw herstel nou juist in de weg staan:

1: Ik ben burn-out door mijn werk
Wellicht de hardnekkigste fabel die er is. Veel mensen denken dat een burn-out alleen maar komt door stressvol werk. En dat is niet juist. Een burn-out ontstaat door […]

Geef om elkaar helpt

Bij deze willen jullie een reactie delen van een gezin dat we helpen via GEEF OM ELKAAR
Deze hulp kunnen we geven dankzij vele vrienden van Geef om elkaar die op allerlei manieren onze acties steunen. Dankjewel lieve vrienden. Hier doen we het voor:
“Hoi lieve mensen van Geef om elkaar
Ik wil jullie ontzettend bedanken voor alles […]

Hooggevoelig en burn out

In onze praktijk komen we veel hooggevoelige mensen
(jong en oud) tegen met burn out verschijnselen. Ook steeds meer scholieren en studenten kampen hiermee. Onderstaand artikel geeft aan waarom juist deze hooggevoelige mensen vroeg of laat vast kunnen lopen.

5 redenen waarom gevoelige mensen vaker een burn-out krijgen.
Hooggevoelige werknemers zijn vaak gedreven en goed in hun werk. […]

Kinderen waardevol opvoeden

Welke waarden geef jij (je) kinderen mee?

Een kind leren om een goed, aardig en sociaal persoon te zijn, zijn enkele van de meest belangrijke lessen die we kunnen meegeven gedurende de kindertijd. Als we hierin slagen, dan zullen ze hier veel voordeel van hebben in ontwikkeling en hun toekomst.

Als een kind vreedzaam en vriendelijk is en het niet […]

Jezelf ontwikkelen

Wil jij jezelf ontwikkelen?
Nu na de zomer het drukke dagelijkse leven weer begonnen is, is het een mooi moment om eens te kijken wat jij nodig hebt om meer energie en geluk te ervaren.
Bewust zijn van je lichaam en gedachten, gevoelens en automatische patronen, zonder te oordelen.
Met aandacht kun je bewust kiezen om hier in […]

Stilte is gezond

Gewoon 5 minuten stil zijn elke dag. Lukt jou dat?
We leven in een wereld vol ruis.
Televisie, onze favoriete artiesten die via onze koptelefoon spelen terwijl we over straat lopen, verkeer, gesprekken, achtergrondmuziek in winkels en supermarkten… We leven in steden waar stilte niet bestaat, waar geluid een deel van het leven is en ons consumeert.
Soms […]

Houd je vakantiegevoel vast.

Verleng je vakantiegevoel – ook als je gewoon(weer) thuis bent.

Zet je internet uit
Oké – er is wel mobiel internet. Maar toch, zodra je de grens over gaat dan ben je in het buitenland. En ineens denk je wel drie keer na voordat je op Facebook rond gaat hangen.

Natuurlijk heb je WiFi in je  tent/hotel/huisje. Maar […]