Uw medewerkers in totaalbalans

Of u nu leidinggevende of teamlid bent, het is van belang dat u, als bedrijf of team, optimaal functioneert en zo efficiënt en effectief mogelijk te werk gaat. Door het beste uit iedere individuele medewerker te halen, wordt de kracht van het team versterkt en worden de beste resultaten verkregen.

Door middel van coaching en meditatie laten wij zien:

  • hoe u de persoonlijke kracht en effectiviteit van uw medewerkers en collega’s kunt verhogen;
  • op welke manier u medewerkers en collega’s beter in balans kunt brengen waardoor de sociale vaardigheden, communicatie, assertiviteit en – niet onbelangrijk – de teamsfeer verbeteren;
  • hoe u het gevoel van stress, werkdruk en vermoeidheid bij uw medewerkers en collega’s kunt laten verminderen zonder extra personeel aan te nemen;
  • hoe u de lichamelijke en geestelijke gezondheid en weerbaarheid van uw medewerkers kunt verhogen.

bedrijfscoaching

Wat is meditatie?

Meditatie is het concentreren op de ademhaling, het lichaam en op gevoelens. Door het loslaten van hinderlijke gedachten en deze te vervangen door positieve, voelt u zich fitter. De wereld ziet er vervolgens heel anders uit omdat u zelf bent veranderd. Meditatie is een sleutel tot zelfontplooiing en opent de deuren naar uw intuïtie.

Effecten van een dagelijkse korte meditatie zijn:

  • Rust in uw hoofd, waardoor u uw leven beter vormgeeft;
  • Beheersing van gedachten en emoties;
  • Loslaten van dagelijkse spanningen;
  • Persoonlijke groei naar zelfvertrou­wen en beter functioneren in het da­gelijkse leven;
  • Toename van uw leervermogen;
  • Verminderde kans op lichamelijke klachten.

Wij bieden bedrijven of medewerkers in overleg een meditatietraining op maat:

Op de werklocatie:

Introductie meditatie:
10 korte sessies gedurende 10 weken op de afdeling van 1/2 uur, waardoor mensen zo snel mogelijk vertrouwd raken met meditatie. De basisbeginselen  worden bijgebracht door het trainen van diverse meditatie-technieken die eenvoudig toe te passen zijn in het dagelijkse leven. Deze sessies kunnen op de afdeling  plaatsvinden op een bureaustoel of op  een kussen.

Bedrijfstrainingen op maat:
10 sessies van 1 ½ uur waarbij er naast de basisbeginselen  tijd en ruimte is om gerichter te werken met de groep. Specifieke doelen worden vastgesteld en actief nagestreefd.

Workshops of gerichte vervolgtrainingen op maat

In therapeutisch centrum De Zonnevlecht:

Cursus totaalbalans:
Werknemers kunnen, los van de werksituatie, deelnemen aan de  eenjarige cursus totaalbalans binnen ons centrum  De medewerker gaat intensief werken aan zijn of haar aandachtspunten en zal zich na dat jaar veel rijker voelen.  Het is een verrijking voor uw personeel om deze cursus onder hun aandacht te brengen.

Individuele coaching:
Een individuele aanpak van  vragen, klachten  of behoefte aan persoonlijke ontwikkeling tijdens een persoonlijk consult.

Geïnteresseerd?

Maak vrijblijvend een afspraak, zodat wij een passend voorstel kunnen doen.

Bedrijfscoaching