Bent u te lang over uw grenzen heen gegaan?

Bent u op zoek naar een alternatieve burn out behandeling in Tilburg? Vraag dan eens naar een persoonlijk natuurgeneeskundig consult bij De Zonnevlecht in Tilburg. Wij bieden diverse energetische behandelingen, cursussen, coaching  aan, om mensen met een burn out optimaal te kunnen helpen. Hierbij gaan we uit van de natuurgeneeskunde: een krachtige methode om lichaam en geest weer met elkaar in balans te brengen. Wilt u ook weten of dit een oplossing kan zijn voor uw klachten? Neem dan contact op met onze deskundige therapeuten en plan een persoonlijk consult in. Zodat we kunnen bekijken welke natuurgeneeskundige  behandeling voor uw problemen de meest effectieve oplossing kan bieden.

Wat is een burn out?

Heeft u te lang te maken gehad met een emotionele overbelasting? Door werk of een te druk privéleven waarin te veel van u werd verwacht? Dan kan het zijn dat u te maken heeft met overspanning. U voelt zich letterlijk ‘burned out’: opgebrand, futloos en u heeft geen energie meer om werk te verrichten. Dit kan gepaard gaan met heftige emoties en stemmingswisselingen. Uw functioneren wordt erdoor beperkt en u wordt er als het ware door lamgelegd. Er is een aantal beroepsgroepen dat een verhoogde kans heeft op een burn out, waaronder mensen in het onderwijs of managers. Bent u ook over uw grenzen heen gegaan? Dan is het zaak om uw leven weer op de rails te krijgen en daar een effectieve behandeling voor te vragen.

Burn out behandeling in Tilburg

In onze praktijk komen we veel hooggevoelige mensen ( jong en oud) tegen met burn out verschijnselen. Onderstaand geven we aan waarom juist deze mensen vroeg of laat vast kunnen lopen.

‘5 redenen waarom gevoelige mensen vaker een burn-out krijgen.

Hooggevoelige werknemers zijn vaak gedreven en goed in hun werk. Aan de andere kant lijkt deze groep samen te hangen met een grotere kans op een burn-out. Waarom is dat zo?

Er is veel onderzoek op dit gebied gaande maar er zijn wel 5 redenen die sowieso een grote rol spelen.

1) HSP-ers( hoog sensitieve personen) presteren goed en snel maar ervaren meer stress bij eenzelfde taak.

2) HSP-ers nemen te weinig rust. Stress is op zichzelf niet erg, als er maar voldoende hersteltijd wordt genomen om lichaam en geest weer tot rust te laten komen. HSP hebben meer rust nodig omdat ze stressgevoeliger zijn, maar nemen juist minder rust.

3) De lat ligt te hoog. Hooggevoelige mensen zijn nog meer dan anderen, gericht op goed presteren. Daardoor gaan ze soms over hun grenzen en plegen roofbouw op hun energievoorraad en kunnen ze in in een burn-out raken.

4) Hun sterke rechtvaardigheidsgevoel maakt hen sneller gedesillusioneerd.

5) Gerichtheid op sociale omgeving. HSP-ers zijn sterk gericht op de emoties en verwachtingen van anderen. Social media roept daardoor meer stress op. Ze willen het voor iedereen goed doen, maar dan kan vaak niet. Zo voelen ze continue druk.

De talenten van beter willen presteren, grote verantwoordelijkheidsgevoel, perfectionisme, rechtvaardigheidsgevoel en groot inlevingsvermogen kan dus een valkuil worden. Ze hebben allemaal een stressverhogend effect en daarmee verhogen ze het risico op burn-out.

Bewustwording van en verstandig omgaan met hun talenten maar hooggevoelige werknemers echter tot de meest productieve en betrokken medewerkers.’

Herken jij jezelf in het bovenstaande stukje en wil je graag weten hoe jij van deze mooie maar kwetsbare eigenschap jouw kwaliteit en kracht kan maken?

Blijf er niet mee zitten maar doe er wat aan:

 

Burn out behandeling dichtbij en vertrouwd

Woont u in omgeving vanTilburg en bent u op zoek naar een burn out behandeling? Dan bent u bij De Zonnevlecht aan het juiste adres. Wij zijn een therapeutisch centrum voor alternatieve geneeswijzen en bieden natuurgeneeskundige behandelingen en cursussen  aan met als doel mensen weer in balans te laten komen in lichaam en geest. We willen met onze energetische behandelingen investeren in een duurzame gedragsverandering. Dit doen we door middel van bijvoorbeeld ontspanningsoefeningen, welke van invloed zijn op lichaam en geest. U zult merken, dat wanneer uw lijden is opgeheven, u uw levenslust en energie weer terug krijgt en weer beter zal gaan functioneren. Vraag gerust naar de mogelijkheden van onze burn out behandeling.

Plan nu uw persoonlijke afspraak!

Wilt u uw klachten ook aanpakken en in contact komen met de alternatieve geneeswijzen van De Zonnevlecht? Neem dan gerust contact met ons op, zodat we een persoonlijke afspraak met u in kunnen plannen. Graag bekijken we welke behandelmethode het beste bij u past. Laat uw gegevens achter via het online contactformulier of bel ons op telefoonnummer: 013-4562191. Kies ook voor de effectieve burn out behandeling in Tilburg van De Zonnevlecht!

Burn out behandeling Tilburg

Interesse? Wilt u weten of wij iets voor u kunnen betekenen?

Bel of mail ons vrijblijvend voor meer informatie. We kijken dan samen wat wij voor u kunnen doen.