Bijkomen na een burn out

Bent u op zoek naar begeleiding tijdens uw burn out herstel in omgeving Tilburg? Vraag dan een persoonlijk consult aan bij therapeutisch centrum De Zonnevlecht in Tilburg. Wij bieden naast de persoonlijke behandelingen ook diverse cursussen en trainingen aan om symptomen van een burn out te bestrijden en opnieuw te voorkomen. Omdat wij werken volgens alternatieve geneeswijzen, staat het in balans brengen van uw lichaam en geest bij ons voorop. Heeft u ook behoefte aan zo’n natuurgeneeskundig herstel? Neem contact met ons op voor een passende behandeling voor uw burn out herstel.

Het belang van grondig burn out herstel

Na een periode van hevige overbelasting, is het van essentieel belang weer rustig in balans te raken. Er is meer van u gevraagd en verwacht dan realistisch haalbaar was. U heeft uzelf daardoor een tijd lang voorbij gerend. Dit kan resulteren in een futloos, opgebrand, neerslachtig en uitzichtloos gevoel. Deze emoties belemmeren uw dagelijks functioneren. En vergeet het verlaagde plezier in uw leven niet. Wilt u weer volop kunnen genieten van alles wat er om u heen gebeurt? Wenst u elke dag weer wakker te worden met een optimistische blik naar de wereld? Maak dan een afspraak met ons therapeutisch centrum in Tilburg. Wij helpen u graag aan het juiste herstel.

Jarenlange ervaring met burn out

In onze praktijk komen we veel hooggevoelige mensen ( jong en oud) tegen met burn out verschijnselen. Onderstaand geven we aan waarom juist deze mensen vroeg of laat vast kunnen lopen.

‘5 redenen waarom gevoelige mensen vaker een burn-out krijgen.

Hooggevoelige werknemers zijn vaak gedreven en goed in hun werk. Aan de andere kant lijkt deze groep samen te hangen met een grotere kans op een burn-out. Waarom is dat zo?

Er is veel onderzoek op dit gebied gaande maar er zijn wel 5 redenen die sowieso een grote rol spelen.

1) HSP-ers( hoog sensitieve personen) presteren goed en snel maar ervaren meer stress bij eenzelfde taak.

2) HSP-ers nemen te weinig rust. Stress is op zichzelf niet erg, als er maar voldoende hersteltijd wordt genomen om lichaam en geest weer tot rust te laten komen. HSP hebben meer rust nodig omdat ze stressgevoeliger zijn, maar nemen juist minder rust.

3) De lat ligt te hoog. Hooggevoelige mensen zijn nog meer dan anderen, gericht op goed presteren. Daardoor gaan ze soms over hun grenzen en plegen roofbouw op hun energievoorraad en kunnen ze in in een burn-out raken.

4) Hun sterke rechtvaardigheidsgevoel maakt hen sneller gedesillusioneerd.

5) Gerichtheid op sociale omgeving. HSP-ers zijn sterk gericht op de emoties en verwachtingen van anderen. Social media roept daardoor meer stress op. Ze willen het voor iedereen goed doen, maar dan kan vaak niet. Zo voelen ze continue druk.

De talenten van beter willen presteren, grote verantwoordelijkheidsgevoel, perfectionisme, rechtvaardigheidsgevoel en groot inlevingsvermogen kan dus een valkuil worden. Ze hebben allemaal een stressverhogend effect en daarmee verhogen ze het risico op burn-out.

Bewustwording van en verstandig omgaan met hun talenten maar hooggevoelige werknemers echter tot de meest productieve en betrokken medewerkers.’

Herken jij jezelf in het bovenstaande stukje en wil je graag weten hoe jij van deze mooie maar kwetsbare eigenschap jouw kwaliteit en kracht kan maken?

Blijf er niet mee zitten maar doe er wat aan 

Burn out herstel in Tilburg

Bij De Zonnevlecht bieden we naast de burn outbehandelingen ook diverse trainingen en cursussen aan. Zo zit er voor iedereen wel een juiste variant tussen om weer beter in balans te raken. Heeft u al een idee hoe u uw overspannen gevoel wilt overmeesteren? Wij inspireren en adviseren u graag in een persoonlijk consult over onze mogelijkheden. Al onze  individuele behandelingen en trainingen zijn maatwerk en worden aangepast op uw tempo. Dit levert de meest efficiënte en blijvende resultaten op. Hierbij enkele voorbeelden van onze behandelmethoden:

  • Depressie behandeling
  • Persoonlijke coaching
  • Mindfulness training
  • Meditatie cursus
  • Massages

Wees uw burn out de baas

Wilt u weer energiek en optimistisch in het leven staan? Wenst u meer balans in uw lichaam en geest te voelen? Maak een afspraak voor een persoonlijk consult bij De Zonnevlecht. Wij helpen u graag aan de juiste behandelmethode om uw overspannen gevoel te doen verlagen. Hierdoor voelt u zich straks weer sterker, zelfverzekerder en gelukkiger. Laat uw gegevens achter op ons online contactformulier of bel naar telefoonnummer 013-4562191. Kies voor effectief burn out herstel in Tilburg bij De Zonnevlecht.

 Burn out herstel Tilburg

Interesse? Wilt u weten of wij iets voor u kunnen betekenen?

Bel of mail ons vrijblijvend voor meer informatie. We kijken dan samen wat wij voor u kunnen doen.