Overgangsklachten natuurgeneeskundige behandeling Tilburg
Overgangsklachten op een natuurlijke manier in balans brengen en houden.
Bij de overgang denkt u waarschijnlijk vooral aan opvliegers. Logisch, want veel vrouwen hebben hier last van. Maar er zijn andere overgangsklachten waar u mee te maken kunt krijgen.
De meest voorkomende verschijnselen van de overgang die we in onze praktijk tegenkomen zijn:
opvliegers
(nachtelijke) transpiratie
stemmingswisselingen
hoofdpijn
droge ogen
gewrichtsklachten
hartkloppingen
innerlijke onrust
prikkelbaarheid
slapeloosheid
neerslachtigheid /depressiviteit
gewichtstoename
vergeetachtigheid
huidveroudering
botafbraak
problemen met baarmoeder, urinewegen en bekkenbodemspieren
borstproblemen
Zo’n 80% van alle vrouwen boven de 50 jaar heeft in meer of mindere mate last van deze overgangsklachten en maar liefst 58% doet hier niets aan. ‘Ze horen nu eenmaal bij de overgang’ is de gedachte. Dat is jammer want aan de meeste overgangsklachten is wel degelijk wat te doen, zelfs zónder het natuurlijke overgangsproces te verstoren. Ook in de overgang kunt u lekker in uw vel zitten.
De invloed van leefstijl op de hormoonbalans is erg groot. Door middel van voeding, bewegen, ontspannen etc. kunnen we deze balans op natuurlijke wijze beïnvloeden. De hormoonbalans in het lichaam wordt beïnvloed door 6 hoofdfactoren: Voeding, Stress, Beweging, Slaap, Ontspanning en Toxiciteit.
Een evenwichtige hormoonhuishouding is van groot belang voor een goede fysieke en mentale gezondheid. Met name tijdens de overgang
Overgangsklachten zijn erg vervelend, maar niet alleen dat. Vergrote kans op botontkalking, hart – en vaatziekten, borstproblemen dagen ons uit om een gezonde levensstijl erop na te houden en goed voor onszelf te zorgen. De slaapstoornissen en de stressgevoeligheid kunnen op den duur ook tot uitputtingsverschijnselen leiden. Een uitgeput lichaam heeft een lagere weerstand tegen ziekten, en is ook minder goed in staat om zichzelf gezond te houden. Daarnaast heeft de overgang ook invloed op het psychische welbevinden. Niet alleen vanwege het gevoel ouder te worden, maar ook omdat u voortdurend het gevoel heeft in een lichaam te zitten dat niet meer functioneert zoals voorheen. De hormoonveranderingen hebben ook invloed op de schildklier en de bijnieren.
De overgang is voor vrouwen een periode van ingrijpende veranderingen zowel lichamelijk als geestelijk. Emotioneel als spiritueel. Maar het is ook een begin van een nieuwe fase waarbij u keuzes kunt maken voor een nieuwe periode die aanbreekt op het gebied van relatie, werk of voeding. Alles om geluk te vinden en de gezondheid te behouden. Dan is de overgang ook een bron van kracht waarin u thuiskomt bij uzelf: van afhankelijkheid naar gezonde zelfstandigheid. Over zorgen voor uzelf en zorgen voor anderen. Leven met hart en vreugde: houd van uw middelbare hart en luister ernaar.
Interesse? Wilt u weten of wij iets voor u kunnen betekenen?
Bel of mail ons vrijblijvend voor meer informatie. We kijken dan samen wat wij voor u kunnen doen.