Neerslachtig in de winter?

Als het kouder en donkerder wordt, worden veel mensen wat neerslachtig. Dat is ook niet zo vreemd. Er is minder zonlicht, minder vitamine D om op te nemen, en dat kan een negatief effect hebben op onze gemoedstoestand. Het woord ‘winterdip’ wordt dan ook al snel gebruikt zodra de r in de maand zit. Maar wat is een winterdip nu precies? Verdwijnt deze automatisch of kan er sprake zijn van een ware winterdepressie? En wanneer is coaching hiervoor nodig? Lees dit blog met informatie hierover.

Ontdek de waarheid over een winterdip

Niet iedereen erkent het bestaan van een winterdip. Zo wordt soms gesteld dat er wel een seizoensgerelateerde depressie bestaat, maar dat deze zeer zeldzaam zou zijn. Daarom schuiven enkelen de ‘winterdip’ weg als een trend. Wij doen hier gelukkig niet aan mee. Wij begrijpen als geen ander dat een verschuiving van zonlicht, tijd en sfeer een heuse disbalans kan veroorzaken. Het is van groot belang deze disbalans op te lossen. Daarom bieden wij persoonlijke coaching aan om u deze koude en donkere maanden goed door te helpen.

Coaching voor lichamelijke en geestelijke doeleinden

Een optimale balans heeft zowel betrekking op het lichamelijke als het geestelijke. Dat is dan ook meteen de reden waarom veel mensen in de wintermaanden last krijgen van een somber gevoel. De koud zet ons in een gespannen houding. We worden verkouden. En we blijven te veel binnen, waardoor we veel bacteriën van anderen oplopen. Deze lichamelijke kwalen maken ons verdrietig en lusteloos. Dat heeft weer effect op onze geest. Het is daarom van belang zowel lichamelijk als geestelijk weer in balans te komen. En daar kan onze persoonlijke coaching u bij helpen. Meld u aan voor onze coaching

Afhankelijk van waar u precies mee zit, bieden wij een passende coaching voor u aan. Deze kan bestaan uit ontspanningsoefeningen zoals yoga, maar ook kunnen wij u helpen met mediteren of behandelen via alternatieve geneeswijzen. Elke vorm van coaching die wij aanbieden, heeft een positieve werking op uw gezondheid. U raakt beter in balans en kunt daardoor weer goed functioneren. Dit merkt u aan een hoge productiviteit, goede relaties met anderen en een betere omgang met tegenslagen. Zo komt u die koude en donkere wintermaanden stukken beter door!

Kies voor onze coaching

Heeft u interesse in onze persoonlijke coaching? Meld u dan direct bij ons aan. Wij bieden u graag precies die coaching, waarmee u die (aankomende) winterdip meester kunt zijn!