Teken, muggen en eikenprocessierups.
Laat uw zomer niet belemmeren.Met deze drie beestjes gaat u deze zomer te maken krijgen. Zij kunnen grote en kleine ongemakken veroorzaken.

Bij muggesteken en huidirritatgie van processierups hept de lips van aloe vera uitstekend.
Goedkoop en onbetaalbaar voor op vakantie en dagje uit. Onmisbaar om altijd bij je te hebben. Voor de prijs €4.60 hoef je het niet te laten.

Waarom muggen steeds hinderlijker geworden zijn ?
Naast het hinderlijke gezoem en geprik, brengen muggen soms ook ziekten met zich mee.

Waarom teken gevaarlijk kunnen zijn?
Hoe meer teken bloed hebben gedronken, hoe groter de kans op besmetting met de Borreliabacterie; de veroorzaker van de ziekte van Lyme. Uit onderzoek van blijkt dat 20 procent van de Nederlandse teken die bacterie met zich meedraagt, wat in Europees verband veel is. De ziekte, waar jaarlijks tussen de 25- en 30 duizend mensen slachtoffer van worden, kan leiden tot spier- en gewrichtspijnen, hartkloppingen en in het uiterste geval tot aandoeningen aan het zenuwstelsel.

Wees alert op verschijnselen van Lyme. Voorkomen is nog beter. Het raadzaam de broek in de sokken te stoppen. ‘Veel mensen denken onterecht dat teken uit bomen vallen, maar ze komen meestal vanaf de grond en steeds vaker zelfs uit eigen tuin.

Wat de eikenprocessierups ons brengt?
Een ander insect dat profiteerde van de extreem zachte winter en het zeer vroege voorjaar, is de eiken-processierups. De zuidelijke soort die vooral goed gedijt in warmere omstandigheden. Zo kwam hij tot de jaren negentig nauwelijks voor in Nederland, maar uit onderzoek van de WUR blijkt dat de rups in de afgelopen twintig jaar aan een enorme opmars bezig is. Alleen de Waddeneilanden zijn nog vrij van de rups.

Waarom  is eikenprocessierups gevaarlijk?

De eikenprocessierups is vooral berucht om de circa 800 duizend microscopische brandharen die hij op zijn lichaam draagt. Het beest heeft de neiging om in grote groepen bij elkaar te komen in de oksels van eikenbomen. Zodra ze vervellen, worden de brandharen door de wind meegenomen en kunnen ze bij mensen problemen veroorzaken aan de ogen, de luchtwegen en de huid, zegt Van Vliet. ‘De klachten variëren van vervelend, tot in een enkel geval zeer gevaarlijk. Van een irritatie waarbij het lijkt of er allemaal kleine splinters in de huid zitten, tot een levensbedreigende shock voor mensen die allergich zijn.

Wilt u hulp bij of voorkomen van deze ongemakken. Laat het ons weten
www.dezonnevlechttilburgtilburg.nl