Wat de natuur ons vertelt.
Onze voeding bezit een wonderlijke apotheek wanneer je deze met andere ogen bekijkt. De natuur levert ons de beste medicijnen die op hun krachtigst zijn wanneer ze rauw gegeten worden en schenkt ons perfecte aanwijzingen welke voedingsmiddel welk deel van ons lichaam helpt.
apot1
Een walnoot doet ons  denken aan een klein brein; een linker- en een rechterhelft, kleine hersenen, grote hersenen, zelfs de rimpels en vouwen van de noot lijken op die van onze hersenschors. Uit onderzoek is gebleken dat walnoten meer dan 3 dozijn neurotransmitters helpen ontwikkelen voor het functioneren van onze hersenen.
apoth14
Een plakje van een wortel lijkt op het menselijk oog, je ziet onder meer een pupil, een iris. Door de wetenschap is aangetoond dat het consumeren van wortels de doorbloeding en functie van de ogen aanzienlijk verbetert.
apoth4
Een aubergine, avocado en peer doen qua vorm aan een baarmoeder(hals) denken. Voor dit orgaan kunnen zij veel goeds doen. Wanneer een vrouw wekelijks 1 avocado eet, zal dit haar hormoonspiegel in balans brengen, restanten van zwangerschapsovergewicht zullen afnemen en er is een positief effect ter voorkoming van baarmoederhalskanker.  Een avocadovrucht heeft 9 maanden nodig om zich van bloesem tot rijpe vrucht te ontwikkelen! Wat een wonderlijke overeenkomst van moeder natuur
. apoth 3
Druiven hangen in een cluster die de vorm heeft van een hart en een druif lijkt op een bloedcel. Onderzoek heeft uitgewezen dat druiven een vitaliserende werking hebben op zowel hart als ons bloed.
apoth12
Uien lijken op onze lichaamscellen. Zij assisteren bij het verwijderen van afvalstoffen uit al onze (lichaams-)cellen. Zij produceren zelfs tranen die de epitheellagen van onze ogen wassen.
apoth11
Een zoete aardappel lijkt op onze alvleesklier en balanceert/reguleert het glucosegehalte in het bloed van een diabeticus.
apoth 17
Citroenen, sinaasappels en andere citrusvruchten doen ons denken aan borsten en borstklieren. Citrusvruchten  ondersteunen dan ook de gezondheid van onze borsten en de lymfeklieren in onze borsten.
apoth 8
Een tomaat heeft 4 kamers en is rood evenals ons hart. Uit onderzoek blijkt dat tomaten ons hart en bloed zuiveren.
apoth9
Rode bietensap lijkt op ons bloed en is zeer goed om de bloeddruk te stabiliseren/verlagen.
apioth6
Selderij en rabarber doen ons denken aan onze botten, die zij versterken. Belangrijk om te weten is dat wanneer ons lichaam niet voldoende natrium uit ons dagelijks voedsel kan halen, het deze onttrekt aan onze botten en dit heeft verzwakte botten tot gevolg. Onze botten bestaan voor 23% uit natrium en voor groenten als selderij en rabarber etc., geldt exact het zelfde percentage van 23% !
apoth5
Kidneybonen lijkt spreken op onze nieren en zij helpen dan ook onze nieren te genezen en ondersteunen het dagelijks functioneren hiervan.

Voeding is erg belangrijk voor onze gezondheid en is vaak ons beste medicijn. Wanneer we beter naar ons lichaam en de natuur  luisteren, zullen we vaker de juiste voeding op het juiste moment nemen.