Maandag 21 augustus 2017: Nieuwe maan en zonsverduistering.
Als we naar de natuur kijken, staan de laatste weken volop in het teken van oogsten. Dat betekent dat wij als mens innerlijk een zelfde proces doormaken. Verder was er tijd om op vakantie te gaan, plezier te maken en tot rust te komen. Hopelijk heb je veel plezier geoogst?
 
Hoe heb jij de laatste drie weken benut? De dingen eens anders aangepakt, meer leuke dingen gedaan, eens iets voor jezelf, of het op je eigen wijze geprobeerd? Heb je daardoor helder gekregen hoe jij je voelt en of je tevreden bent met de stand van zaken in je huidig leven? Kon je contact maken met wat je hier in essentie het liefst zou willen vormgeven en waarom je dit nog niet gelukt is? Kortom, het thema vreugde, belicht in al zijn facetten.
De zonsverduistering is een intens moment, waarop je ego het zwijgen opgelegd wordt, zodat je helemaal tot jezelf kan komen. Je ego kan je verblinden en verschroeien, net zoals de fysieke zon. De nieuwe maan en verduisterde zon geven je een zachte bedding om hart en ziel samen te brengen. Alle helpers zijn dan overvloedig aanwezig, vraag hen zeker om hulp en inzicht.
 
Nieuwe maan in de zonnige, spontane leeuw
Het is een echte wake-up call om je valse veiligheden en maskers los te laten, om spontaan te leven en vreugde als leidraad te nemen. Op die manier kan jij als individu een meerwaarde zijn voor het geheel en het versterken met licht in plaats van met angst. De Leeuw is creatief, wil laten zien wat hij in zijn mars heeft en wil boven alles een gemakkelijk en leuk leven. De Leeuw is op een bepaalde manier honkvast omdat hij graag zijn eigen plaatsje heeft. Maar de nieuwe maan in Leeuw verwijst meer naar het vinden van je eigen plaats in deze wereld.
Gezien zijn samenstand met de maan gaat het over thuiskomen in jezelf, je eigen plek vinden, kiezen voor de mensen, plaatsen en werk waar jij je goed bij voelt. En ergens ook met in het reine komen met je verleden.
 
Het is de bedoeling om echt thuis te komen in jezelf, je bewust te worden van de plaatsen en de mensen waarbij jij je goed voelt. Maar ook om eindelijk je zelfexpressie of je talenten een stem te geven, zonder erbij stil te staan hoe het overkomt bij de ander. Het gaat over jouw authentieke zelfexpressie.
Je kunt je daadkracht en actie daarop laten aansluiten. Een beetje baas worden in eigen huis/vel en leven. Op een positieve manier assertief zijn.
Je mantra mag zijn: gemak, eenvoud en vreugde.
(uit: Nieuwetijdskindmagazine)
Ons motto: Blijf zo mooi als je bent..