De burn out: een groeiend probleem

De burn out is een steeds groter wordend probleem, met name onder jonge werknemers. Hoewel deze startende groep op de arbeidsmarkt alles lijkt te hebben (een goede baan, een goede opleiding, fijn sociaal leven en brandende motivatie), kan het voor deze groep juist van de ene op de andere dag misgaan. Woont u in Tilburg en denkt u zelf tot deze groep te behoren? Kies dan voor de burn out behandeling in Tilburg van De Zonnevlecht.

Een alarmerend hoog percentage

Het werkverzuim onder jongeren blijkt alarmerend hoog te zijn. Uit onderzoek is gebleken dat maar liefst 52 procent van het werkverzuim onder starters door te veel werkstress komt. Doen we hier niets aan, dat zal dit percentage alleen maar blijven stijgen. Waar voorheen de veertigplussers vooral te maken hadden met het verschijnsel burn out, is het voor het eerst in de geschiedenis dat werknemers al zo jong aan een burn out lijden, namelijk de leeftijdscategorie tot 25 jaar.

Oorzaken

Wat zijn nu de oorzaken van deze burn out onder jongeren? Een van de oorzaken is het feit dat de jongeren anno nu veel blootstaan aan prikkels. Social media, telefoons die afgaan, snelle reclames, muziek… We krijgen dagelijks te maken met veel informatie die verwerkt moet worden. Dit kan ons soms in combinatie met andere dagelijkse bezigheden te veel worden. Een andere oorzaak is de prestatiedruk die er heerst in combinatie met de flexibele arbeidsmarkt. De eisen om aan een baan te komen worden steeds hoger en dit brengt veel druk met zich mee. Degenen die uiteindelijk een baan vinden, weten aan de andere kant door de flexcontracten nooit of ze de baan wel kunnen behouden. Dit breekt de jongere generatie nu op.

De burn out behandeling

Een van de problemen bij de aanpak van een burn out, is het feit dat er nog steeds een taboe op heerst. Mensen nemen het probleem niet serieus, denken dat het met twee weekjes vakantie wel overgaat en blijven tegen de spreekwoordelijke lamp lopen. Wanneer u in Tilburg woont en op zoek bent naar een effectieve burn out behandeling in Tilburg, nodigen wij u van harte uit om eens kennis te komen maken bij therapeutisch centrum De Zonnevlecht. Wij geven u graag een persoonlijk consult, waarbij we uitgaan van energetische natuurgeneeswijzen. Op welke manier kunnen we uw lichaam en geest weer met elkaar in balans brengen? U ervaart tijdens de natuurgeneeskundige behandeling  meer rust in uw lijf en geest. Meer weten? Neem dan contact op met De Zonnevlecht door te bellen op telefoonnummer: 013-4562191 en plan een afspraak voor een burn out behandeling in Tilburg.