VOLLE MAAN

Zaterdag 31 maart 2018
Gelezen voor wie de kracht van de volle maan ervaart. Uitdaging in geduld en vertrouwen

ERGENS ANDERS THUISHOREN
Velen hebben de laatste tijd, en misschien nog wel, te maken gehad met wat worstelingen met blokkades, schaduwzijdes en ook negatieve zelfpraat. Bij sommige kon dat gepaard gaan met veel verdriet en frustratie want diep van binnen voelen we dat we ergens anders thuishoren, ergens waar we onszelf helemaal toe kunnen laten, waar we ons licht vrij en ongegeneerd kunnen uitdrukken, onze essentie, gaven, opdrachten, gedachten, uitdagingen, liefde en plezier met elkaar kunnen delen en waar we niet telkens weer in de angst, afwijzing en verdediging schieten vanwege ‘aanvallen’ van buitenaf.

LET OP JE REACTIES
Op onze weg naar huis worden we zo nu en dan getest door het leven. Onbehaaglijke gevoelens die hierbij naar boven kunnen komen laten ons zien waar we nog geen vertrouwen hebben en waar ons goedbedoelende ego vaak nog overuren maakt. Het is goed om jezelf hierin te observeren en te letten op je reacties, om te ervaren waarvan je van streek raakt en waardoor jij nog uit jezelf vandaan getrokken wordt. Daar waar je innerlijke vrede verstoort raakt, ben jij nog niet verbonden met je zuivere zelf en dus ook niet met daar waar jij wezenlijk thuishoort.

GEEN WERKELIJK GEVAAR
Hoe meer je gaat inzien dat je angstige ideeën, en de daarmee samenhangende gevoelens die de vrede in jezelf dwarsbomen, vaak niet realistisch zijn omdat er geen werkelijk gevaar is, kan het ego zijn controlerende en verstorende patronen steeds meer aan de wilgen gaan hangen. Het meeste komt voort uit pijnlijke herinneringen en hoe bewuster jij je ervan wordt dat er in het merendeel van je angstige gevoelservaringen helemaal geen sprake is van een werkelijke dreiging, hoe sneller jij je weer kan afstemmen op de realiteit van nu en de kalmte kan herstellen in jezelf.

VERBETERDE RELATIE MET JEZELF
Waar je inmiddels hebt ontdekt dat de dingen lang niet zo gevaarlijk of slecht zijn als ze misschien voor je leken, kan je negatieve zelfpraat al een stuk minder overtuigend zijn geworden. Je zal dan ook verbeteringen zien optreden in de relatie met je zelf. Je vermogen om pijnlijke herinneringen te zien voor wat ze zijn, herinneringen, wordt versterkt als je meer in contact komt met het heden en je huidige zelf. Hoe minder jij jezelf nog kwijtraakt in angstige en blokkerende gedachten, hoe beter je die verbinding kan maken. Verbinden met iets of iemand die kwijt is, is eenvoudigweg niet te doen. Het zou mooi zijn als het je steeds gekker voorkomt om jezelf te verlaten.

JEZELF (HER)ONTDEKKEN
Wanneer er een nieuwe relatie ontstaat met jezelf dan kan dat nog best even wennen zijn. Het heeft daarbij ook effect op al je andere relaties. Die met anderen, met het leven en alle dingen die je daarin tegenkomt. Wanneer je transformeert brengt dat een frisse kijk op het leven met zich mee. Je leert jezelf, net zoals dat in elke nieuwe relatie gaat, in de loop ervan steeds beter kennen en er valt nog van alles te (her)ontdekken. Geef je over aan het proces en het verloop van een hernieuwde afstemming op jezelf. Ervaar de bevrijding die samengaat met een leven in acceptatie, kalmte en eenvoud en doe zoveel als kan wat je leuk vindt.

OPEN JEZELF OM TE ONTVANGEN
Ga terug naar de eenvoud en genieten zoals tijd doorbrengen met jezelf, je geliefden, de natuur enz. Kies ervoor om zo ontspannen mogelijk te leven. Maak plezier en vertrouw erop dat het werk gedaan zal worden met relatief weinig moeite. Neem de tijd. Het universum gaat niet voor de snelle weg, dat wordt niet van je gevraagd. Ongeduld is een teken van wantrouwen en het ego dat het heft weer in handen wil nemen. Luister in plaats daarvan naar de kalme innerlijke stem van je intuïtie. Je hoeft je alleen maar te openen om te ontvangen. Dan zal wat je werkelijk nodig hebt op jouw weg vooruit, stap voor stap en als vanzelf, aan je onthuld gaan worden.
Bron: https://yourdailyshine.nl/de-volle-maan-in-weegschaal
En nogmaals een mooie Volle Maan & Paasweekend allemaal!