Hippocrates, de grondlegger van de geneeskunde, deed al de beroemde uitspraak dat ons voedsel ons medicijn zou moeten zijn. Met wetenschappelijk onderzoek wordt nu ook steeds meer ontdekt over voedingsmiddelen die goed zijn als geneesmiddelen.
Ons gebruikelijke westerse voedingspatroon met veel bewerkte voedingsmiddelen, cafeïne en frisdrank ia een van de belangrijkste oorzaken van chronische ziekten. Een voedingspatroon rijk aan groenten, fruit en olijfolie, vis kan preventief werken tegen hartziekten, kanker en vele chronische aandoeningen.

Recente ontdekkingen dat voeding als een medicijn werkt:
Rode bietensap is zeer effectief bij verhoogde bloeddruk
Druiven kan hartspierfunctie verbeteren en risico op hartfalen verlagen
Appels zijn een goede manier om immuunsysteem sterk te maken, appelsap is aan te bevelen bij symptomen van Alzheimer
Walnoten bevat omega 3 vetten waardoor het lichaam goed reageert bij verhoogd stressniveau
Broccoli is de koning aller groenten en versterkt het immuunsysteem.