Geef om  elkaar, het initiatief van De Zonnevlecht Tilburg geeft om mensen!

Geef om elkaar is ontstaan bij therapeutisch centrum de Zonnevlecht. Eigenaresse Annie van Iersel heeft in de loop der jaren contacten opgebouwd met instanties die haar hebben gevraagd een steentje bij te dragen aan de samenleving. Zij is tot de conclusie gekomen dat de behoefte  aan hulp groot is. Hierdoor heeft zij besloten dit eigen initiatief op te zetten waarbij een groep mensen het hele jaar door geholpen kan worden. Al meer dan 10 jaar zorgen we samen met vrienden, bedrijven, cursisten en bezoekers van de Zonnevlecht voor minderbedeelden en gestelden in directe omgeving die onze steun en aandacht hard nodig hebben. Nieuwsgierig? Volg onze facebookpagina @GeefomelkaarTilburgEindhoven


Wat doen we zoal

Met Geef om Elkaar helpen en ondersteunen we een ieder die het echt nodig heeft. Steeds opnieuw blijkt dat de nood hoog is, soms kort maar in sommige gevallen zelfs langdurig. We bieden hulp op verschillende manieren denk bijvoorbeeld aan levensmiddelen pakketten, goederen, kleding en schoeisel en uiteraard steken we letterlijk samen de handen uit de mouwen! Per situatie bekijken we hoe wij onze hulp kunnen inzetten. Samen met de vrienden van Geef om Elkaar steunen en proberen we het gehele jaar door verlichting te geven aan een ieder die het hard nodig heeft en moeizaam in zijn of haar basisbehoeften kunnen voorzien.

 

Ieder jaar bekijken we of het mogelijk is om nieuwe acties op touw te zetten en zoeken we uiteraard nieuwe vrienden die ons initiatief willen steunen. Wilt u een helpende hand bieden, een maatje zijn voor iemand, een financiele gift doneren of misschien zelf de handen uit de mouwen steken? U bent van harte welkom. Wij willen dat u zich betrokken voelt….

Blijf om elkaar geven.

Ervaring van een gezin.

Bij deze willen jullie een reactie delen van een gezin dat we helpen.Deze hulp kunnen we geven dankzij vele vrienden van Geef om elkaar die op allerlei manieren onze acties steunen. Dankjewel lieve vrienden. Hier doen we het voor:

“Hoi lieve mensen van Geef om elkaar
Ik wil jullie ontzettend bedanken voor alles wat jullie ons geven en al gegeven hebben jullie maken ons heel erg blij steeds maar weer opnieuw elke keer precies wanneer we het nodig hebben en wij met ons handen in het haar zitten komen jullie langs vandaag ook weer mijn dochters hebben genoten en zijn heel erg blij met alles wat we weer kregen ons meisje van 3 zei (mama nu kunnen we lekker en goed eten ik ben zo blij en gelukkig nu) dat waren haar woordjes ik ben nog steeds onderste boven van vandaag jullie zijn echt geweldig super super bedankt door jullie gaat er weer een beetje stress weg en hebben we weer even rust wij zijn echt super blij met jullie dus bij deze zeg ik nogmaals bedankt ik kan het niet genoeg zeggen dank je wel dank je wel ???
Onze dames barstte van energie nadat we terug waren en wij denken dat dat komt door jullie energie we zijn gewoon weer een stuk positiever geworden erdoor echt super gewoon en wat ik heb gestuurd dat bericht mag je ook op jullie site plaatsen iedereen mag dat lezen dat was ik vergeten te zeggen nogmaals bedankt.
Iedereen mag weten hoe goed jullie zijn voor de medemens echt geweldig het helpt ons echt elke keer weer en onze kinderen worden er ook echt vrolijk van.”
Chantal

*Het voelde vrijdag 30 maart 2018 als een goede vrijdag. We hebben gezinnen blij mogen maken met een paaspakket vol met alledaagse levensmidddelen die broodnodig zijn bij die gezinnen en feestellijke lekkernijen voor pasen. Pasen is voor iedereen.
Hoe fijn is het wanneer we kunnen delen.

 

Boekenactie

Wij zijn blij dat we afgelopen week  vele kinderen blij mochten maken met een prachtig kinderboek.
Ieder kind verdient het om een mooi boek te lezen en te bezitten. Een mooie actie om het genieten van lezen te stimuleren. Het boek is voor 2 euro te koop bij diverse boekhandels. Geld mag geen belemmering zijn. Ook u kunt het boek kopen en aan een kind in een achterstandssituatie schenken. Met dank aan uitgeverij Lemniscaat.
 —  dankbaar.

 

Wij vergeten Het vergeten kind niet.
Wat zijn we blij met alle bijdragen zodat we voor Kerst vele gezinnen blij kunnen maken met een mooi pakket en cadeautjes voor de kinderen.
Maar ook hebben we zin in aanstaande woensdag 20 december wanneer we tijdens een kerstmiddag bij Kompaan en de Bocht (Sterk huis) kinderen en hun ouders gaan verwennen met cadeautjes, kleding, speelgoed en lekkers.
Ook voor deze vergeten kinderen en ouders die geen veilig thuis hebben (buiten Sterk huis) met de feestdagen willen we wat aandacht en warmte brengen.
Geef om elkaar vergeet hen niet.
Dankjewel iedereen die dit samen met ons mogelijk maken
Wie goed doet, goed ontmoet.

Sponsorloop

Sponsorloop kinderen voor kinderen; Iedereen verdient een warme kerst. Volg deze facebookpagina @GeefomelkaarTilburgEindhoven

‘Geef om Elkaar’ organiseert sponsorloop kinderen voor kinderen:

 

WAT DOE JIJ IN DE AANLOOP NAAR KERST DIT JAAR?

     
Wij van “Geef om elkaar” willen samen met jou, kinderen en gezinnen in bijzondere situaties een hand reiken. Laten voelen dat we om hen geven in deze voor hen zware tijden.
Wij hebben veel schrijnende situaties gezien. Wij zijn blij en dankbaar dat we ons steentje hierin mogen en kunnen bijdragen. Ook staan kinderen centraal die we willen verrassen met mooie kerstcadeautjes.
We gaan komende weken Kerstpakketten vullen en rondbrengen. Wij zullen jullie hiervan op de hoogte houden. Mocht je zelf nog willen bijdragen bijvoorbeeld in de vorm van levensmiddelen of een andere donatie dan zien we je graag komen.
Wie goed doet, goed ontmoet.
Team “Geef om elkaar” Tilburg en Eindhoven

Wat zijn wij van Geef om elkaar blij met de samenwerking met de Euroscoop.
Zaterdag 18 november 2017 mochten wij 85 kinderen met een ouder naar de Sinterklaas benefietmiddag laten gaan. Het werd een middag vol verassingen!!!
Kinderen uit minderbedeelde gezinnen moeten ook Sinterklaas kunnen vieren.
Vorig jaar verzorgde de Johan Stekelenburg Stichting ook al een prachtige Sinterklaasfilmmiddag samen met Euroscoop met als speciale gast niemand minder als GUUS MEEUWIS
150 kinderen genoten samen met hun ouder met volle teugen van deze mooie Sinterklaasmiddag.
Wij wensen alle kinderen een fantastische middag toe met ook nu weer met Guus.

 

 

foto van Geef Om Elkaar.

Interesse? Wilt u weten of wij iets voor u kunnen betekenen?

Bel of mail ons vrijblijvend voor meer informatie. We kijken dan samen wat wij voor u kunnen doen.