In de vakantie doen we alles even anders dan we gewend zijn. We schenken aandacht aan andere zaken, we komen tot rust en genieten op een andere manier van al het moois om ons heen. Een aantal van u gaat hiervoor op reis en anderen brengen deze vrije tijd thuis door. Waar u ook heen gaat en of u nu wel of geen vakantie heeft, wij gunnen u een onbezorgde tijd zowel geestelijk als lichamelijk. We doen u enkele praktische tips aan de hand die uw zomer wellicht flink kunnen verlichten bij lichamelijke ongemakken.

Tip bij misselijkheid als gevolg van onder andere reisziekte

Bij misselijkheid probeert je lichaam de inhoud van de maag kwijt te raken. De spijsverteringsorganen, die normaal gesproken het voedsel met peristaltische bewegingen naar beneden stuwen, maken juist een tegenovergestelde beweging. Het voedsel komt omhoog, waardoor je het gevoel hebt dat je moet overgeven. Misselijkheid kan veel verschillende oorzaken hebben, zoals: overmatige eten en drinken, teveel roken, maagaandoeningen, duizeligheid, bij een hersenschudding, reisziekte ( lucht -, wagen – en zeeziekte), tijdens de eerste drie maanden van de zwangerschap, bij een chemokuur, na een narcose etc.

Seaband is een natuurlijke oplossing tegen deze misselijkheid bij reisziekte, zwangerschap, chemokuur of ochtendmisselijkheid. Seaband zijn elastische polsbanden die je simpelweg om je polsen draagt en ‘t werkt door middel van acupressuur, waarbij een zachte druk wordt uitgeoefend op “Nei-Kuan”-punt op beide polsen. Dit punt ligt aan de binnenkant van beide polsen, tussen twee centrale pezen. De polsbandjes geven verlichting op een natuurlijke manier, zonder medicijnen en werken effectief binnen enkele minuten, de methode is niet slaapverwekkend en heeft geen andere bijwerking, zijn herbruikbaar en wasbaar. De polsbanden zijn klinisch getest en uit het onderzoek blijkt dat de polsbanden o.a. bij reis- en bewegingsziekten in 87% van de gevallen de reisziekte voorkomt en in elk geval sterk vermindert. De bandjes zijn geschikt voor kinderen en volwassenen. De Seaband is verkrijgbaar bij ons voor €13,60.

IcePower: het wondermiddel voor uw spieren en gewrichten

Icepower is een gel en wanneer aangebracht op de huid wordt het koud van buiten naar binnen en daarna als reactie van binnen naar buiten warm. Men ervaart na enkele minuten een aangename warmte, terwijl van buiten de plaats aan aanbrenging koud aanvoelt. IcePower zorgt plaatselijk voor een verlaging van de temperatuur met circa 5 tot 6 graden binnen enkele minuten. De verlaagde temperatuur blijft ongeveer 3 uur gehandhaafd en dringt zeer diep door in spieren en gewrichten. De kou verdooft de pijn, de warmte zorgt voor betere doorbloeding en herstel. De gel verzacht, versoepelt en ontspant spieren en gewrichten en stimuleert een snel en natuurlijk herstelproces. De gel is een waar wondermiddel als behandeling of verzorging van o.a. – spieren, gewrichten en pezen – vermoeide voeten en benen – krampen, zwellingen, kneuzingen – jeuk (insectenbeten) – verkoudheid, hoofdpijn – pijnlijke spieren( denk aan rug, nek, schouders, knie, scheenbeen)) – benen en lage rugpijnen.

IcePower is een verkoelende gel die niet in de koelkast bewaard hoeft te worden en bevat alleen natuurlijke stoffen zoals frisse menthol en eucalyptus. In tegenstelling tot andere spiermiddelen bevat het geen kamfer en/of ibuprofen-diclofenac, dat maakt IcePower voor iedereen geschikt (vanaf 2 jaar) en is ongelimiteerd te gebruiken. De gel is zuinig in gebruik en zorgt voor een snelle, langdurige en effectieve klachtenvermindering, betere doorbloeding, snel herstel bij spier- en gewrichtsklachten, blessures en kneuzingen. Uit een Fins onafhankelijk en willekeurig onderzoek is bewezen dat na behandeling met de gel pijn aanzienlijk minder wordt. Klinische test liet zien dat het effect van de IcePower gel direct na aanbrengen begon en dat pijn aanzienlijk sneller verminderd was dan met placeboproducten. Hierdoor is de gel ook een goede aanvulling op overige behandelingen bij blessures etc. Ice power is zeer handig voor thuis, werk, op reis, in verbandtas en in de sporttas.

De gel zit in een handige gebruiksvriendelijk roller zodat u niet met uw vingers in aanraking komt met de gel. U dient contact met open wonden, de ogen en slijmvliezen te vermijden; de gel is alleen voor uitwendig gebruik. IcePower is bij ons verkrijgbaar voor € 9,95.

Bee pollen van Aloë Vera tegen hooikoortsallergie

Dit natuurproduct bestaande uit o.a. stuifmeelpollen (verzameld door bijen), honing en Koninginnegelei, is een rijke bron van energie. De spijsverteringssappen van de bijen hebben de stuifmeelpollen sterk van samenstelling veranderd waardoor ze een positieve werking hebben op klachten als hooikoortsallergie: branderige ogen, niesbuien, kriebelende keel, weinig eetlust en vermoeidheid. Deze irritatie aan ogen, neus en keel zijn een overreactie van ons immuunsysteem. Onze cellen produceren de stof histamine die de pollen onschadelijk probeert te maken en hierdoor zwellen oogleden en slijmvliezen in neus en keel op.

Geef pollen geen kans en geniet van de zomer. Een goed alternatief wanneer u de pollenkuur in december niet heeft gedaan en toch last heeft van hooikoorts. Dit natuurproduct is bij ons verkrijgbaar voor € 14,95.

Aloe lips

Deze balsem in lippenstift vorm is rijk aan jojoba-olie en zeer probaat bij de dagelijks lipverzorging, is vochtregulerend en biedt bescherming tegen uitdroging bij zon. Daarnaast verdwijnt een koortslip als sneeuw voor de zon. De balsem is verder zeer effectief bij een brandwondje (haalt snel de hitte uit de huid en zorgt voor goede genezing), muggenbeet of jeuk na insectenbeet. Deze lips zou je eigenlijk altijd bij je moeten hebben. Een groot gemak in kleine verpakking! Voor de kosten hoeft u het niet te laten. De balsem is verkrijgbaar voor € 4,25.

Al deze producten zijn op onze praktijk verkrijgbaar. Voor meer informatie over een goede voorbereiding van uw vakantie kunt u contact met ons opnemen via het contactformulier of door te bellen naar 013 456 2191. Wij wensen u een in alle opzichten mooie vakantie of zomer toe.

Blijf zo mooi als je bent.